Ballonsværd og sæbebobler fik Marius til at bevæge sin arm igen

For to år siden blev Marius, blot fem år gammel, pludselig alvorlig syg. Gennem det barske sygdomsforløb var hospitalsklovnene et enestående lyspunkt for Marius og hans familie. Derfor stod frisørsalonen MysticQ, som Marius mor Joan Sunesen ejer, bag et børnearrangement til Sct. Michaels Nat i Slagelse. Her gik alle indtægter ubeskåret til Danske Hopitalsklovne.

Skoldkopper og blodforgiftning
Det hele startede med ganske almindelige skoldkopper, som så mange andre børn i Marius’ alder får. Men det der lignede en nemt overstået og uskyldig omgang skoldkopper, udviklede sig hurtigt til noget langt mere alvorligt. Marius klagede over stærke smerter i den ene arm. Først blev han undersøgt på Slagelse Sygehus, siden på Næstved og så Holbæk alt imens, han fik det værre og værre. Det endte med fuld udrykning i ambulance og en tur på Rigshospitalet. Marius havde fået blodforgiftning.

Lægerne kunne ikke love noget. Hverken om de var nødt til at amputere armen eller om Marius i det hele taget ville overleve. "Det var det sidste vi hørte fra lægerne på Rigshospitalet inden Marius forsvandt bag lukkede døre omgivet af læger og sygeplejersker" fortæller Joan og fortsætter "Vi satte os ned i kiosken på Rigshospitalet og købte en kop kaffe. Vi havde ikke sovet i flere dage. Hele situationen var absurd. Det var som at træde ind i en af de der dårlige hospitalsfilm".

Marius blev lagt i kunstigt koma. De første forsøg på at vække ham mislykkedes, og efter tre dage var det stadig usikkert, om han ville vågne igen.

Et mirakel efter 5 dage
"Jeg kan huske, at der stod tre læger med hænderne over hovedet og tårer ned ad kinderne", fortæller Joan. Marius var vågnet op igen, men hans krop var ikke den samme. Han skulle igen til at lære helt basale ting som at sidde, stå og gå - alt imens hans kun 5-årige krop gjorde ondt. "Når vi prøvede at løfte ham op så han kunne sidde, skreg han af smerte" fortæller Joan.

Der er ikke så meget leg eller sjov for en 5-årig dreng på et sygehus. Slet ikke når han er indlagt og hele kroppen smerter. Og så alligevel...

Hospitasklovnene bringer lys
Marius fik besøg af hospitalsklovnene Ludo og Smille. De kom og besøgte ham på hans hospitalsstue. Med ét fik de vendt det sterile hospital fyldt med smerte, blodprøver og kedelige kitler til et magisk univers med sæbebobler, ballonsværd og røde næser. Og ikke nok med det. Den første gang Marius bevægede sin arm efter at have været i kunstigt koma, var det med de to hospitalsklovnes hjælp. Et oppusteligt sværd blev brugt til at fange sæbebobler med.

Det var også første gang i lang tid at Marius grinte, ja, faktisk kluklo han, og for en stund kunne hele hans familie puste ud efter det intense sygdomsforløb.

"Hospitalsklovnene spredte en enorm glæde og optimisme hos Marius. Pludselig havde han plads til at være en helt normal dreng. Det gav også ro til os. Hele familien havde glæde af det", siger Joan.

I dag er blodforgiftning og indlæggelser fortid for Marius.

Han er syv år og løber og leger lige så frisk som enhver anden på hans alder - men med et sejt sørøverar på armen.

Sct. Michaels nat
Det var en af Joan Sunesens ansatte der selv var blevet berørt af Marius trængsler - og lyspunkter i skikkelse af hospitalsklovnene - som foreslog at afholde et arrangement i forbindelse med Sct. Michaels Nat til fordel for Danske Hospitalsklovne. "Vi havde på forhånd snakket om et børnearrangement, og så pludselig kom ideen om, at vi kunne lave noget til fordel for hospitalsklovnene, fortæller Mette Moeslund, kollega til Joan og tilføjer "Alle var med det samme med på ideen".

Hospitalsklovnene Zippo og Dr.K var med til festlighederne som udover hospitalsklovnebesøg bestod af ansigtsmaling, hoppeborge, balloner og alt muligt andet sjov. En fantastisk aften der mundede ud i en enorm fin indsamling på 50.000 kr. til Danske Hospitalsklovne.

 

Artiklen er skrevet på baggrund af en samtale med Joan Sunesen og  en  artikel i Nordvestnyt 26.09.14

 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.