En tryg og hjælpende hånd

For familien Drachmann Frøik er hospitalsklovnene en uundværlig støtte og hjælpende hånd. Særligt hospitalsklovnen Pablo har en helt særlig plads i familiens hjerte. 

- Hospitalsklovnen Pablo er guld værd, og børnene er vilde med ham. Når jeg ser Pablo på hospitalet, får jeg energi og troen på, at det hele nok skal gå, fortæller Danielle Drachmann, der er mor til Noah på fire år og Savannah på tre år.

Begge Danielles børn lider af den sjældne udelukkelsesdiagnose idiopatisk ketotisk hypoglykæmi, som betyder at de får uforklarlige og akutte tilfælde af lavt blodsukker med ketonstoffer. Familien bor i Stilling ved Skanderborg og er primært tilknyttet Odense Universitetshospital. Her er mor Danielle ofte indlagt med Savannah og Noah og hun elsker derfor, når klovnene kommer forbi:

- Jeg er ofte indlagt med begge børn alene. Det gør naturligvis, at jeg mangler nogle ekstra hænder, og dér har jeg fået ekstremt meget hjælp fra hospitalsklovnene, fortæller Danielle og fortsætter:

- Selvfølgelig bidrager de med leg og overskud til både børn og forældre, men de er heller ikke blege for at træde til og være praktiske hjælpere.

Ro og tryghed

Udover at være til stor hjælp for mor Danielle, er klovnene med til at berolige Noah og Savannah, så deres situation ikke forværres. Med deres sygdom kan de nemt ende i en akut situation, fordi stress og utryghed pludselig kan få deres blodsukker til at falde:

- Når børnene bliver bange, så falder deres blodsukker. Det ender derfor ofte med at når det ene barn bliver indlagt, så bliver det andet barn indlagt ved siden af, fordi der sker så mange ting omkring dem, de er utrygge ved, fortæller mor Danielle og tilføjer:

- I forhold til deres sygdom er det godt for dem at være i nærheden af hospitalsklovnene, fordi der kommer ro på. De har brug for ro, så de ikke ender i en akut situation, fortæller Danielle.

En særlig episode

Danielle mindes særligt én episode, hvor Noah er rigtig ked af det og bange for at få sine medicinindsprøjtninger. Her træder Pablo til, og laver på forhånd en aftale med Noah om at de skal ud og hygge sig bagefter:

- Det er første gang nogensinde, at Noah samarbejder om at lægge sig ned og få den sprøjte. Pablo er med inde på stuen og krammer og nusser ham imens. Bagefter giver Pablo ham plaster på og de går ud og leger sammen.   

Efter den særlige episode er mor Danielle meget berørt, fordi det er første gang, at Noah selv lægger sig ned og er frivilligt med i processen.

- Jeg tudbrølede bagefter. Lyspunktet omkring, at det med den rigtige indstilling og med den rigtige relation, kan gøres uden frygt og angst, er fantastisk, fortæller Danielle.

Mindeværdige oplevelser

For familien Drachmann er hospitalsklovnene med til at skabe nogle mindeværdige oplevelser, og giver børnene noget at se frem til ved deres hospitalsbesøg: 

- Hospitalsklovnene skaber en fantasiverden og giver børnene lyst til at lege, så barndommen kommer til at handle om det, som den skal – nemlig spontanitet, glæde og fjollerier. Vi har fantastiske minder fra hospitalet, fordi børnene glemmer alt det, der gør ondt, og husker alt det sjove og trygge, de laver sammen med hospitalsklovnene, fortæller Danielle.

For mor Danielle er det vigtigt at Noah og Savannah får nogle gode oplevelser på hospitalet, fordi det på nuværende tidspunkt ikke ser ud til at de kommer til at undvære deres hospitalsbesøg, og derfor skal bruge en masse timer derinde:

- Det er vigtigt, at de opretholder en god kontakt til sygehuset, og det er hospitalsklovnene med til at sikre, afslutter Danielle.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.