Far, i morgen kan gå hen og blive den bedste dag i mit liv

Når man er lille og går i børnehave, vil man somme tider gerne have sin yndlingsbamse med for at føle sig tryg og godt tilpas. Men er der mon nogen, der har prøvet at få deres yndlingshospitalsklovn med? Det har Filippa på 4 år fra Hårup udenfor Århus.

Det hele begyndte op til efterårsferien 2013, hvor man i familien Strand glædede sig til nogle hyggelige og afslappende dage. Men noget var galt. Filippa på 4 år begyndte at få hævelser forskellige steder på kroppen, og forældrene tog straks på akutmodtagelsen på Skejby Sygehus.

Filippa blev indlagt med nefrotisk syndrom, som er en betændelsestilstand i nyrerne, der kan skabe hævelser i hele kroppen.

Dagene på sygehuset var svære og smertefulde for Filippa, men så en dag trådte hospitalsklovnen Luna ind ad døren – og det blev starten på et helt specielt venskab. 

Finurligheder ved første blik

Det var finurligheder ved første blik, da Filippa og Luna mødte hinanden. De to blev uadskillelige og lavede tit hemmelige aftaler, hvor de helt alene kunne tygge tyggegummi, puste sæbebobler og trylle. Luna kan egentlig ikke trylle, men med Filippas hjælp blev der skabt fortryllende magi.

- Jeg er så glad for at Filippa har haft trylleplaster på for ellers havde min hund ikke fået pletter igen, frimærkerne var ikke kommet tilbage i min bog og jeg havde ikke fået så flotte tegninger i min malebog. Jeg vil sige tak Filippa fordi du altid hjælper mig og ja hjælper mig med at holde styr på mine ting, når jeg roder for meget. Du er min bedste Filippa, siger Luna. 

Fra sygehus tilbage til dagligdagen – med Luna

Luna fik en helt særlig plads i Filippas liv under hendes indlæggelse, og de knyttede et stærkt bånd. Da Filippa blev udskrevet og skulle tilbage til børnehaven, var der derfor én person, ud over sin mor, far og søster, som hun meget gerne ville have med - og det var selvfølgelig Luna.

Aftenen inden Filippa skulle tilbage i børnehaven, var Filippa spændt og forventningsfuld og sagde til sin far:

- Far, i morgen kan gå hen og blive den bedste dag i mit liv. 

På den store dag sitrede børnehaven af spænding og glæde over at kunne byde Filippa velkommen tilbage. Og hvem kom ridende på sin lyserøde prinsessehest i sin lilla prinsessekjole? Det gjorde Luna, ligesom Filippa havde ønsket det. Pædagogerne havde ryddet gulvet, så Luna og Filippa kunne optræde med deres trylleshow for hele børnehaven. Og sikke et show! Med en stor pose med lommetørklæder tryllede Filippa en hund i alverdens farver frem og fik den til at forsvinde igen. Og med en sæbeboblemaskine fyldte hun legepladsen med bobler, som Luna og de andre børn ivrigt forsøgte at fange. Filippa gav dagen 100 ud af 10 point. 

Luna er glad for at hun fik lov til at hjælpe Filippa med at komme trygt tilbage til dagligdagen, hvor hun nu skal ud og lege sammen med de andre tumlinger på legepladsen.

- Jeg er så glad for jeg måtte hilse på alle dine andre venner, og det var bare en fest i din børnehave. Du må hilse dem alle fra mig. Jeg vil glæde mig til hver gang du kommer forbi og leger med mig, siger Luna. 

Kontrol om tirsdagen – og hej til Luna

I dag er Filippa rask, men går stadig ofte til kontrol på Skejby Sygehus, hvor hun bl.a. får taget blodprøver. Undersøgelser og kontroller, der før var ubehagelige og langtrækkende, tager Filippa nu i stiv arm og på et splitsekund. For når hun er færdig med behandlingen, skal hun nemlig forbi Luna og lege.

Luna er på hospitalet hver tirsdag og onsdag.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.