Deltagere til et Klovneløb

Vil du arrangere Klovneløb?

luk

Bliv Klovneløbsarrangør.

Har du ben i næsen og lyst til at give dit lokalområde en fælles oplevelse, der virkelig gør en forskel for indlagte børn og familier? Så meld dig som frivillig Klovneløbsarrangør.

I maj og hen over sommeren inviterer vi til Klovneløb rundt i hele landet. Klovneløb er båret af lokale, frivillige arrangører – og lige nu søger vi flere, der har lyst til at hjælpe os over målstregen ved at arrangere et Klovneløb i 2024.

Klovneløb er et familieløb, hvor alle der kan kravle, gå, rulle eller løbe, kan være med. Det handler ikke om at være hurtig, men om at have en hyggelig, sjov dag – og samtidig støtte et godt formål. Vi har i den grad brug for dig, så endnu flere indlagte børn kan få glæde af en hospitalsklovn.

Du kan arrangere et Klovneløb som privatperson, forening eller som virksomhed. Klovneløbet er nemt at gå til, da vi guider jer og sender alt nødvendigt materiale.

Klovneløb i Kirke Såby

Vil du gerne vide mere eller arrangere et Klovneløb?

Kontakt Dina, hvis du – eller din virksomhed – gerne vil arrangere et Klovneløb, eller hvis du har spørgsmål.

Dina Lukic

Projektleder

Send mail

92 15 85 50

Klovneløb giver medvind i modgang ❤️

Knap 7,5 mio. kr. er der gennem årene blevet indsamlet til Danske Hospitalsklovnes arbejde via Klovneløb. Med din opbakning som Klovneløbsarrangør er du derfor med til at styrke livsglæden børn og familier med sygdom tæt på kroppen.

Og som om det ikke skulle være nok, er du som klovneløbsarrangør også med til at sikre, at indlagte børn kan løbe deres helt eget Klovneløb. For i år rykker vi også Klovneløbene ud til de indlagte børn på hospitalerne. Klovneløb er nemlig for alle – også dem med sygdom tæt på kroppen.

Hvem må lave Klovneløb?

Det er muligt for både privatpersoner, foreninger og virksomheder at melde sig som arrangør.

Kan man holde løb udenfor den officielle løbsperiode?

Man skal normalt vælge en dato i maj eller juni til sit Klovneløb. Dog er man altid velkommen til at kontakte os, hvis man har en god grund til at holde sit løb på et andet tidspunkt.

Hvor lang skal ruten være?

Planlæg gerne en rute på 2-3 km. Det er helt OK at lave flere ruter og forskellige distancer, hvis der er behov for det. Husk at Klovneløbet er et familieløb, hvor alle som kan kravle, gå, rulle eller løbe, skal kunne være med.

Er der et max/min antal deltagere?

Nej, det er der ikke. Et gennemsnitligt Klovneløb har imellem 150 og 250 deltagere.

Hvad er jeres krav til ruten?

  • Planlæg gerne en rute på 2-3 km.
  • Det er vigtigt, at ruten er tilgængelig for alle – også dem på hjul.
  • Find om muligt en rute, som ikke krydser befærdet vej.
  • Det er helt OK at lave flere ruter og forskellige distancer, hvis der er behov for det. Der skal dog være en familievenlig rute jf. ovenstående.
  • Find et godt start- og målområde. Vi anbefaler et sted, hvor deltagerne kan blive hængende efter løbet og hygge sig med en frokostkurv eller andet – fx et større græsareal eller en legeplads.

Skal man indhente tilladelse til afholdelse af løbet?

Det er påkrævet i nogle områder – ikke mindst, hvis løbet benytter offentligt område, så husk at undersøge om der skal indhentes tilladelser i din kommune og i det valgte område.

Er der allerede løb i min by?

Du kan tjekke på www.klovneløb.dk, om der allerede er løb i dit område.

Skal jeg selv sørge for at rekruttere deltagere?

Du skal reklamere for dit løb i lokalområdet. Fx ved at ophænge plakater (leveres af Danske Hospitalsklovne) eller ved at udbrede budskabet til institutioner, skoler, idrætsforeninger, privat netværk m.m.

Danske Hospitalsklovne står for landsdækkende markedsføring af Klovneløb via vores egne kanaler. Vi assisterer også med at håndtere presseindsatsen i den udstrækning, der er behov for dette.

Hvilke materialer får jeg fra jer, og hvornår?

Vi udarbejder informationsmateriale til løbene, herunder plakater og flyers. Materialet sendes til den enkelte arrangør minimum 6 uger før selve løbet.

Derudover kan I som minimum forvente at modtage følgende i ugen op til løbet:

  • Startnumre til alle deltagere
  • Sikkerhedsnåle – 4 stk. pr. deltager
  • Klovnenæser til alle deltagere
  • Medaljer til alle deltagere
  • Merchandise produkter til salg til fordel for Danske Hospitalsklovne
  • 1 banner til ophængning i start/målområde
  • A4-skilte med info om MobilePay m.m.
  • 500 meter afspærringsbånd med Klovneløb-logo, der kan bruges til start/målområde, rute og pynt
  • Lodtrækningspræmier
  • Snack, der frit kan deles ud til deltagerne
  • Gavekort fra LIDL til indkøb af kildevand og frugt til samtlige deltagere