Om hospitalsklovne-uddannelsen

Næste hold på hospitalsklovneuddannelsen - hold 10

Nu er det på plads: næste ansøgningsfrist bliver i slutningen af 2018 med optagelsesprøver i starten af 2019, og dimission sommer 2020. Vi leder efter ca. 8 personer til en plads på hold 10 på hospitalsklovneuddannelsen.

Dato for ansøgningsfrist meldes ud så snart vi har den, både via vores nyhedsbrev og siden her.

Om optagelsesprocessen kan vi fortælle at første led bliver at vi skal modtage din skriftlige ansøgning, som en samlet pdf. Den skal indeholde en motiveret ansøgning, lidt om hvem du er og din baggrund (en slags CV) plus en lille video. De der går videre på baggrund af dette bliver inviteret til 1.optagelsesprøve. Herfra går ca. 20 videre til 2.optagelsesprøve og vi skal ende ud med et hold på ca. 8 personer.

Men meget mere om optagelsesprocessen når vi nærmer os... I mellemtiden kan du se Karina fortælle om uddannelsen og optagelsesprocessen lige her.

En mesterlæreuddannelse

Vores hospitalsklovneuddannelse tager halvandet år og er bygget op som en mesterlæreruddannelse med uddannelsesmoduler, workshops og praktik på hospitaler og institutioner. Under hele uddannelsen har hospitalsklovnelærlingen 2 mestre, som har til opgave at støtte og guide lærlingen især under praktikken. Grundtræningen består af 6 uddannelsesmoduler. Pensum spænder bredt fra artistiske aspekter, hygiejne-kursus, teorier om neuroaffektive mekanismer til dagligdagen og arbejdsgangen på et sygehus. Underviserne er nøje udvalgte og kommer fra hele verden. Hospitalsklovnelærlinge får efteruddannelse, gruppesupervision og deltager i workshops under uddannelsen.

Hvad indeholder uddannelsen?

 •   26 dages træning på 6 internatmoduler
 •   75 dages praktik (praktikken er honoreret)
 •   Individuel supervision
 •   Løbende evalueringssamtaler
 •  4 coachingbesøg
 •  4-6 gruppesupervisionsmøder
 •  3 efteruddannelseskurser med de erfarne hospitalsklovne
 •  1 workshop for mestre og lærlinge

Se meget mere om ansøgnings- og optagelsesproces samt uddannelsesforløbet for 2017 -2018, lige her

Hvem leder vi efter?

Det kræver humor og komisk talent at arbejde som hospitalsklovn, men i endnu højere grad opmærksomhed og indlevelse i barnets situation. Og det er ikke bare noget, man har. Som hospitalsklovnelærling skal du være villig til at arbejde med selvudvikling og have tålmodighed til at lade processen virke. Du skal besidde åbenhed og have lyst til at udvikle dig artistisk og personligt. Generelt leder vi efter personer i alderen 20 - 65 år, med stærke empatiske evner, der kan observere og evaluere nye situationer med modenhed og tålmodighed. Primært leder vi efter personer, der har en artistisk baggrund. Du skal være vant til at bruge improvisation og humor i din hverdag. Måske er du skuespiller, cirkusklovn eller kunstner, tryllekunstner, komiker eller lignende. Vi er altid åbne for usædvanlige, unikke og overraskende personer, som ikke nødvendigvis arbejder indenfor det artistiske fag, men som på andre måder har udviklet autenticitet. Hospitalsklovneuddannelsen starter ved optag i slutningen af februar måned. Dimissionen er i sensommeren halvandet år senere.

Her kan du læse svarene på nogle af de spørgsmål vi ofte bliver stillet

Alt det med småt: Prisen for at deltage på uddannelsen er kr. 25.000. Deltagere på uddannelsen forventes at gennemføre alle moduler. Ligesom med de fleste andre uddannelser er der ingen garanti for at man dimitterer.

Du kan også tilmelde dig vores mailliste, via denne side, så holder vi dig opdateret så snart der er nyt om hospitalsklovneuddannelsen og næste optag.3 gode grunde til at støtte allerede i dag

 1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
 2. Hjælp os med at nå flere.
 3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.