- Kærlighed ved første blik midt i en barsk, uvirkelig virkelighed

Simone var blot tre år gammel, da hun for første gang blev indlagt på Odense Universitets Hospital. Nogle uskyldige blå mærker skulle vise sig at være starten på familiens værste mareridt.

Helt tilfældigt var Simone, med sin fem uger gamle lillebror, til almindelig kontrol på sygehuset. For en sikkerhedsskyld fik Fie Madsen, Simones mor,  lægen til at tjekke de mange blå mærker som Simone pludselig havde fået. Lægen tog en blodprøve, og lovede at vende tilbage med svar.

"Uden nogen anelse om, at vores verden skulle til at ændre sig, tog Simone og jeg efterfølgende ud og shoppede kjoler og pigehyggede" fortæller Fie og  fortsætter "Da vi var på vej hjem, fik jeg et opkald fra sygehuset med svar på Simones prøve og få timer efter lå vi på kræftafdelingen H2 i Odense". En hel almindelig dag med hyggetur blev med ét udskiftet til en hel ny verden fyldt med sorg, bekymringer, søvnløse nætter, savn, kemoterapi, protokoller, skemaer, medicin og  meget mere. Simone havde fået konstateret All leukæmi.

"Jeg kan slet ikke beskrive hvor hård en hverdag vi nu står i. Vi er magtesløse og kan ikke  gøre noget ved situationen.  Men så er det godt, at man altid kan få et smil på læben når der kommer en hospitalsklovn forbi" siger Fie.

Simone møder hospitalsklovnen Pablo

Første møde med Pablo var en stor oplevelse for både Simone og hendes familie. "Det var kærlighed ved første blik, og vi voksne synes også, at  det var noget af det dejligste, der kunne ske midt i den barske, hårde og uvirkelige hverdag" fortæller Fie Madsen. I dag er det over et år siden, at Simone startede sin All Leukæmi kemobehandlinger og havde sit første møde med Pablo.

I dag vil Simone kun til sine behandlinger på OUH om mandagen, når Pablo er der.

Fie fortæller om en dag, hvor Simone var i fuld narkose og behandling og sagde: - I dag skal jeg møde Pablo. Skuffende måtte hendes forældre fortælle, at det ikke var mandag og hun derfor ikke ville se Pablo. På vej ned ad gangen til narkosebehandling, hørte Simone pludselig en velkendt fløjten. Det var Pablo og hans gode veninde hospitalsklovnen Liva.

"Simone gik fra at være utryg, angst og ked af det til at der pludselig ikke var nogle problemer. Sådan er det hver gang hospitalsklovnene er ved hende" fortæller Fie og fortsætter "Simone får en hel utrolig form for mod, når Pablo er der. Så viser hun, hvor sej hun faktisk er".

Det betyder mere end man kan forestille sig

"Vi er i hele familien så vilde med hospitalsklovnene, og vi vil gerne gøre så meget for dem. Vi føler, vi har fået så meget af dem igennem Simones glæde" fortæller Fie og fortsætter "Vi håber at mange flere vil støtte op om dem, da det betyder mere end man kan forestille sig for de indlagte børn. Jeg er ikke i tvivl om, at Simone vil føle at Pablo og de andre hospitalsklovne er hendes venner for livet". 3 gode grunde til at støtte allerede i dag

  1. Vi når halvdelen af alle indlagte børn.
  2. Hjælp os med at nå flere.
  3. Spred glæde blandt sygdomsramte børn i hele landet.